96 de culori pe centimetrul patrat

Nu mă pot abţine, trebuie să imortalizez pentru tot restul vieţii ăstui amărît de blog ştirea aceasta minunată, o adevărată bunăvestire pentru credincioşii creştini ce tremurau şi se rugau pentru binele financiar al popimii române în aceste vremuri de criză.

„ORADEA (MEDIAFAX) – Târgul Internaţional de Veşminte, Icoane, Statuete, Cărţi şi Obiecte Bisericeşti «Catholic Expo» s-a deschis joi, la Oradea (…)

Inedite sunt în cadrul evenimentului candelele care sfidează forţa gravitaţiei cu ajutorul câmpului magnetic, dar şi hainele arhiereşti care au 96 de culori pe centimetrul pătrat şi nasturi cu cristale Swarovski. «Toaca electronică este invenţia turnătoriei de clopote Bing Beng, care este unică în lume, şi care bate singură. Tot o premieră este la noi şi vinul liturgic, folosit la împărtăşanie, adus din Grecia, din insula Santorini. Este vinul folosit şi de călugării de pe Muntele Athos», a declarat Epure.” (Nenea Epure ăsta e un PR, nu c-ar avea vreo importanţă.)

Ortodocşii să nu se neliniştească, nu doar popii catolici se dau în bărci şi-n stambă la tîrgul ăsta, fiind el unul interconfesional, care face parte egală de tichii şi mărgăritare la toate besericile.

Să nu uităm şi:

Într-un comunicat de presă, Asociaţia Secular-Umanistă din România şi-a comunicat impresiile despre finanţarea viitoarei catedrale a neamului. Printre altele, pornind de la suma declarată de Preafericitul Daniel, adăugînd TVA şi neuitînd costurile de creditare pentru un credit de 20 de ani cu o dobîndă anuală de 10%, ASUR a ajuns la un total de peste un miliard de euro.

Hai pa. Noapte bună.

.

Reclame

12 comentarii

 1. pune te rog un link, musai trebuie sa citeasca cineva cu care discut problema de saptamani in pauza de pranz si tot batem pasul pe loc:)

 2. s-a rezolvat.

 3. epure e piar 🙂 hehe, ce misto suna… epure…

 4. De ce manervezi tu pe mine de luni dimineatza? Aproape ORICE stire sau gind despre BOR ma intersecteaza, mi se suie singele la cap si simtzesc ca ma loveshte dimblaul.
  Ei sint, intr-adevar, nishte fameni odioshi, dar vina lor nu este monopol, ASTA e de fapt problema, din punctul meu de vedere.
  Poporul e bolind si cu IQ in two digits, iar politicienii permit, ba chiar unii incurajeaza, BOR-ul(ui) sa se comporte ca si cum Romania ar fi un stat religios.

 5. BOR vine de la verbul a bori?
  adica: eu borasc, tu borasti, el, ea boraste, noi boram etc.
  cum e perfectul simplu? borai.
  viitorul suna cel mai bine, insa.
  cat despre BORAT, ala cu filmul din kazahstano-rumenia?

 6. fix de-acolo vine, da’ depinde care pe care. io, uitîndu-mă lung la situaţiune, aş zice că ei pe noi, de sus, cu boltă.

 7. Ahahahhaaahhhghghhghrhrhr!!! Na ca borai… M-a luat ameteala de la candeala care sfideaza gravitatea fortei cu magnetu’ de pe cimpii. Apropro, sfidarea asta nu e cam ‘blasfemica’, asa… cam SF ?!

 8. de ce sa fie blasfemica, dear aspoiu? de ce sa fie blasfemica, din moment ce alte „curente” crestine (catolici, protestanti etc) se ocupa cu multa acribie de aspecte sociale cum ar fi: ingrijirea bolnavilor, ingrijirea batranilor, educatia etc.
  de ce sa fie blasfemica, din moment ce preoti locali propun ca ateii sa arda in focul gheenei pe la televizoare?
  normal ca sfidarea blasfemica are tangente cu SF-ul. Hawking a spus, recent, ca pamantul a aparut prin interactiunea fortelor fizice, nicidecum prin efort creationist. in consecinta, BOR (bleeaaaaahhh!!!!) a trimis repede niste eunuci prin redactiile TV, care au aruncat anatema peste ailanti, dupe care au vorbit cu o mare inteligenta romaneasca, o inteligenta care face emisiuni cu blonde, unul Dan Negru, un jurist reformat in diseus, care a firmat public ca „Hawking e un dobitoc”.
  mi se ridica parul pe ceafa cand vad cam cum ar proceda BOR (bleeeaaaahhh!) daca s-ar trezi, cumva, cu ceva putere la purtator. si mai borasc o data cand vad cum cheltuie BOR bani pentru monumente, desi nu prea i-am vazut sa se inghesuie la ajutorarea aproapelui, da?
  nici macar verbal nu i-am simtit prin apropiere, desi praful de pe enoriasi creste, creste, creste…

 9. aoleu, mi se sparie gîndul, împricinatule. te uitaşi la fo emisiune cu dan negru? :)))

  altminteri… cum adică „dacă s-ar trezi cu putere”. da’ ce, mişcă vreo Putere în ţara asta, de orice culoare politică ar fi ea, fără aprobarea sau măcar consultarea borului (bleaaaahhh!)?

 10. aha, m-am prins si eu de unde vine vocabula bobor… 😀

 11. pfuai! am citit titlul şi m-am pregătit sufleteşte pentru un subiect despre monitoare, pe cuvînt :)))

 12. @imprincinatu’
  La’s ca ne exorcizeaza, pacat ca nu au trecut si politicienii romani pe la Tanacu, sa faca un stagiu cu parintzelu’ Daniel, sa fim siguri ca nu lucreaza cu the dark side (cu good common sense side sigur nu lucreaza.
  Iar despre monomenentul ala de catralionae de parai, cred ca o sa devina Cavoul Belirii Neamului pina la urma.
  S-apoi nu popii romani au inventat aia cu „sa faci ce zice popa, nu ce face popa” – puterea anti-exemplului.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s