Curca de vidal şi lemnele lui Tănase

Cîteodată stau şi mă uit la televizor ca_curca-n lemne, că mai înţelept de-atît nu-s în stare în momentele alea.

Deci mi se dă eterna emisiune „3×3″, moderată de eternul Stelian Tănase. Invitat de-o parte a mesei, un veteran al luptei anticomuniste, care a-ncasat bătăi de la Secu de i-a sunat apa-n cap, şi tot nu s-a lăsat de proteste – Vasile Paraschiv. Subiectul: invitat la Cotroceni să primească din partea preşedintelui Băsescu Ordinul Naţional „Steaua României” în Grad de Cavaler, ca semn de apreciere tocmai pentru ţinuta sa morală de pe vremea comunismului, Vasile Paraschiv a refuzat decoraţia, declarîndu-se dezamăgit că preşedintele n-a făcut nimic ca să-şi găsească dreptatea toţi oropsiţii de pe vremea pentru care trebuia să fie decorat. În studio, la masă cu Stelian Tănase, Vasile Paraschiv se plînge şi de faptul că preşedintele însuşi a fost membru marcant al partidului comunist şi că laolaltă cu el, la ceremonia de la Cotroceni, fuseseră decoraţi şi alţi membri de partid, ca de pildă Radu Beligan. Mai pe scurt, V.P. e un om foarte intransigent. (N-aş vrea să comentez subiectul, că pe mine nu m-a bătut nimeni în pădure ca să nu mai critic guvernul, dar nici nu pot să votez cu toate extremismele uneori resentimentare.)

De ceastalaltă parte a mesei, celălalt invitat al lui Tănase dă din cap plin de înţelegere şi se nelămureşte cum de nici unul dintre „intelectualii fini” prezenţi la ceremonie nu i-a luat apărarea lui V.P. şi nu i-a susţinut demersul. Şi vai, şi dă-i, şi indignează-te şi compătimeşte.

Invitatul cu pricina nefiind altul decît marele luptător anticomunist Sorin Roşca Stănescu.

Iar eu, după cum spuneam şi la-nceput, mă uitam ca_curca-n lemne cînd la Stănescu, cînd la Tănase. Două flori, vericule. Unul a venit, ălălalt l-a invitat.

Reclame

13 comentarii

 1. păi acu’, să mă ierte, da’ nea vasile de ce nu l-a porcăit şi pe SRS, dacă tot începuse?
  sau măcar să-i dea cu flit. zic.

 2. pen’ca_cred ca habar n-avea… din trei insi de la masa aia, doar pentru doi pun mina-n foc ca stiau.

 3. La asa extremism sentimentalist, asa rationamente de anticomunist venit la Cotroceni chitit pe Basescu. Pe de alta parte e cam deplasat sa spui ca Basescu a fost membru marcant al PCR…. Nu de alta, dar daca nu ajungea presedintele tarii nu se mai lega nimeni de comunismul lui…
  Cu tot respectul pentru domnul Vasile Paraschiv (in treacat fie spus, membru din convingere al PCR, asta uita s-o spuna), sint unii oameni deosebiti care nu stiu sa imbatrineasca frumos… Si e mare pacat!

 4. si eu m-asteptam sa reactioneze VP la adresa lui SRS. si la cit de intransigent e, cred ca daca ar fi stiut, ar fi zis vreo citeva, scurt.
  VP, membru din convingere al PCR, zici, alk … probabil d-aia-l bateau, si-l internau in spitale psihiatrice. eh, frate, ce usor e sa-i arati p-altii cu degetul… ma gindesc ca, dupa ce treci prin ce-a trecut el, nu prea iti mai pasa daca-mbatrinesti frumos. imbatrinesti demn, in orice caz.

 5. valeu, adica SRS a fost chemat in emisiune sa arbitreze sau ce naiba? poate ca Vasile Paraschiv nu stia ca SRS a slujit patriotic securitatea, dar Tanase stia. de ce nu s-a revoltat putin, ca tot pleaca la Paris?
  bine ca n-am vazut emisiunea.

 6. pentru ca in general, pe linga Tanase curg lin tot felul de porcarii (am mai scris si de ‘pruncii de buna calitate’ ai lui Dan Puric) la care el nu reactioneaza. banuiesc ca nu-l deranjeaza cu nimic.

 7. nu v-ati prins: prin gura lui SRS vorbea patriciu, si de-aia s-a auzit asa! prin gura lu’ SRS ar vorbi si ceva elemente anatomice de-ale lu’ moa, asa ca, odata si-odata, s-ar putea sa cam fonfaie.
  SRS, nu elementele mele anatomice.

 8. impricinatu’, cre’ ca pentru partea aia care rezulta in fonfaieli seresiste va trebui sa stai la coada. 😀

 9. cum de am ratat chiaaar postarea asta, soro! 😀 😀

  iar faza cu paraschivul care s-a simtit jignit pentru ca e decorat cot la cot cu beligan e geniaaala 😛

  nea paraschive, poti sa stai si-n cap, si-n ce vrei mata, dar nu eu dau un beligan (whom I absolutely love) pe 80 de deconectati de la realitate de-alde matale! (vidale, injura-ma, dar asta e parerea mea de cetatean liber)

 10. da’ nu te-njur deloc, daca erai vreun troll te-njuram, altminteri, fii serioasa, mai tineam blog daca nu-mi convenea s-aud parerile altora?
  🙂
  sa nu uitam insa ca un sfert de viata de batai sint in stare sa deconecteze multa lume de la diverse realitati. sau poate restul lumii, aia nebatuta, se descopera in postura de-a nu se putea conecta la o realitate ca asta.

 11. omul a fost patriot si tu te iei de el?! : )))
  mama si povesti horror (stephen king horror) am auzit despre nenea asta…

 12. despre care anume dintre cei trei neni, daca nu te superi? 😀

 13. a. pai despre rosca stanescu. despre stelian tanase stiu doar una foaaaaarte amuzanta. : )


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s