televiziunea in blana

realitatea tv a ratat din nou ocazia de a fi acea televiziune responsabilă care ţipă ea că e. dar nu e. am constatat asta şi din felul în care a prezentat ştirea despre tîrgul de textile

de la bucureşti, făcînd din secţiunea de blănuri evenimentul central şi gîfîind de încîntare în jurul blănurilor de la zece la o sută de milioane bucata. probabil considerentul a fost strict… ‘jurnalistic’ (sau aşa cum crede, în general, presa română că trebuie să se facă. ea, presa). unde e suma mai mare, deci mai spectaculoasă, acolo ţopăim şi noi. şi ne facem că nu luăm în seamă (ori poate habar n-avem, ce dacă sîntem televiziune de ştiri) tendinţa mondială de descurajare a consumului de blănuri naturale. ei, la naiba, noi am fost sărăcuţi prea multă vreme, să vină blănurile la noi!

să vină şi suv-urile ultrapoluatoare! să vină toată opulenţa mizerabilă (sic!)… 
ce ne pasă nouă de ecologie, de fondul cinegetic, de alte asemenea prostii? avem dreptul, că am suferit de lipsuri o jumătate de secol!
Reclame

6 comentarii

 1. Despre Coco Chanel s-a spus ca a inventat
  " mizeria de lux" asa ca merge si opulenta mizerabila
  si inca ft bine;
  astea sunt mofturi si fitze.

  Mereu in urma lumii civilizate, acolo unde se pun deja alte probleme, cu alta constiinta…Pt parvenitii de la noi acesta e ceasul pt lux ; abia la generatiile viitoare observ o constiinta ecologica, si de aceea am speranta.
  Weekend placut!

 2. si altii se chinuie sa organizeze critical mass`uri, pentru promovarea mijloacelor de transport alternative si nepoluante. gg realitatea.

 3. well, probabil ca nu vor ezita sa dea, cu titluri mari si ochi umeziti, o stire care sa spuna ca nu stiu ce animalut e pe cale de disparitie din cauza braconierilor si a purtatorilor de haine de blana. dar in veci nu vor reusi sa faca legatura dintre acea stire si cea despre care vorbesti tu, vidal, pentru ca, ce naiba, realitatea tv nu are nicio responsabilitate fata de societate, tara, planeta, iar campaniile alea sforaitoare pe care le fac pe orice tema, inclusiv aia ecologista, is doar niste facaturi triste emise de niste ipocriti care mai aduna cativa telespectatori pentru rating.

 4. Depinde de interese, daca e reclama platita, s-a dat banu’, se arata blana. Daca e din proprie sete de senzational, ce conteaza! Aratam la tv tot ce misca, tot ce vrem noi, rating-ul sa creasca. Ce ecologie, ce grija pentru protectia animalelor, de-a valma, totul.

 5. Deci am inteles bine? Blanuri la tirgul de textile? Haha! De cind se tzes blanurile? De acord cu observatiile voastre despre calitatea jurnalismului, ecologie si fondul cinegetic. Da’ uite ca era asta cu blanurile ca categorie de textile care nu prea se potrivea, nu stiu de ce :)). Uneori aberatia e atit de mare ca e greu s-o vezi :).

 6. @simona: ei, aia e doar o ‘prescurtare metonimica’ a presei 🙂 , fin’ca tirgul s-a numit ‘modexpo’, iar in caption a continut toate ‘domeniile’ invitate.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s