nervu’ de duminica seara

eh, noi bine. dumneavoastră? 
 
la ştiri îmi arată un nenorocit care noaptea, cu şnapsu-n nas, a nimerit într-o ‘mlaştină’ şi s-a înecat. mă uit pe lung şi pe lat la ‘mlaştina’ aia nemaivăzută roşu-cărămiziu, nu ştiu cîte zeci de hectare, la tulcea. la prima tv îmi zice că e compusă din deversări de deşeuri. la antena unu, cică e o ‘mlaştină de alumină’. ‘ai, la naiba. alumina nu-i deşeu. n-o deversezi, o fabrici. dar, în fine, prea puţin contează. CE naiba caută ditamai mlaştina de deşeuri acolo, în drumul oricui?? că subiectul ăsta n-a părut să mire nici un jurnalist de tv.
 
la cîrcotaşi văd a nu ştiu cîta oară înregistrarea ştirilor de seară în care stoiceasca şi mîndruţă l-au invitat pe tucă să-i facă muci în direct. cîrcotaşii s-au bucurat, pe mine m-a reapucat nervul. tucă a fost consecvent cu el însuşi. un mîrlan prost. nu se face aşa ceva în direct cu nişte colegi de breaslă, nu te apuci să-i faci dobitoci şi în nici un caz nu-i zici lui mîndruţă, care chiar ştie ce-i cu jurnalismul, că a sărit din clasa a patra direct într-a şaptea sau în mai ştiu eu care, cînd tu nu legi trei vorbe corect în limba română şi muncesc alţii pentru tine ca să pari tu în temă. asta apropo de reproşul că n-a făcut antena anchetă, că doar tucă se aşteaptă să credem că el a făcut-o pe a jurnalului. n-a făcut-o. nici pe aia, nici vreo alta. never.
 
gabriela firea era îmbrăcată într-un costum de satin şi-avea la gît un lanţ de veceu. de plastic. dar crem, în culoarea costumului. corect, tată.
 
o tanti cu un microfon îi zice lu’ piticul atomic, florentin petre, care pleacă de la dinamo: ‘era un cîntec, adio, dar rămîn cu tine‘. ce cîntec era ăla, tanti???
 
e frig ca dracu’.
 
tucă, ia d-aici să-ţi treacă nervu’:

 
special pentru tine, pe ţeavă scrie WARNING: BULLETS COME OUT THIS END. 

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s