forumista

dom’le, gospodina de azi nu ştiu cît găteşte,
dar sigur e specialist it.

nu mai ştiu ce
lămîile mele căutam cu gugăl şi-am nimerit pe culinar.ro, unde-am rămas citind
cu degetu-n gură zeci de pagini de reţete, discuţii despre ustensile (a, da,
mi-am amintit – căutam un wok) şi despre tiraje la maşinile de gătit
(adicătelea, cum să vă zic, există oameni care, cînd se mută-n casă nouă, îşi
planifică bucătăria în jurul aragazului special, cu tiraj mare, numai şi numai
ca să poată să facă mîncăruri chinezeşti).

deci, dom’le,
gospodina de azi, casnica de azi, muierea-de-la-cratiţă de azi, nu ridică un
deget deasupra blidelor înainte de a-şi consulta topicurile preferate de pe
forum. care ingrediente în ce cantităţi, vezi că ai un link la…, dacă nu,
întreab-o pe mama celeste, că ştie ea, sau cînd te duci în italia îţi arată
adriana magazinul ăla cu… şi-ţi iei de-acolo.

şi se apucă să
gătească oareceuri, pe care le pozează în diverse stadii ale preparării, cu
camera digitală pe care a ales-o special după ce a consultat secţiunea cu
ustensile anexe, topicul despre camerele bune de folosit în aburii bucătăriei.
după care conectează – vorbim în continuare despre gospoaitiista de azi –
digitala cu cablul usebe la calculator şi descarcă pozele, pe care le
deschide-ntr-un program de prelucrare grafică şi le scoate blurul şi le
salvează mici pentru web, după care le uploadează pe forum potrivindu-le cu
explicaţiile aferente diverselor stadii de prăjifierberecoaptă. da?
şi tot forumul
ăla are ca scop în primul rînd, m-am convins, să reducă timpul petrecut de
gospoaitiistă în bucătărie, ca să-i rămînă mai mult de petrecut pe internet.
dom’le, jos pălăria!

 

Anunțuri

10 comentarii

  1. am si io wok. da-mi un link 😉 sa stiu ce sa fac cu el ;))
    sa mi-l pun in cap, ca minunata aia de omonima a mea cu geanta? ;)))

  2. pe mine ma bate gandul sa-mi cumpar unul :)))

  3. intii ca woku’ trebe… „asezonat”… (nu stiu cum e cu alea teflonate, dar alea din otel carbon, care-s si cele mai bune, musai sa scape de stratul din fabricatie)
    http://www.thaifoodandtravel.com/features/wokcare.html

  4. adica toate exotismele (cisteste mincaruri asiatice – chinezesti, thailandeze, indoneziene) se prepara in wok, fiindca e singurul care le gateste cum zice reteta originala: legumele, de pilda, se innabusa foarte bine si fara mult ulei, fiindca wokul, avind forma aia a lui, se incinge uniform si repede (e subtire), asa ca legumele se fac repejor la foc iute.

  5. (moaaaaama… n-am citit de pomana de pe forumul ala!)

  6. ce-i aia, nene vidal, uăk? oală? cratiţă? şi cum adică link la oală? pe ce lume trăiesc? lumea uăk? fuck… ma duc sa ma caţăr în neşte copaci… poate găsesc o banană, ceva…

  7. banana aia e o chestie gata gatita? ca, daca da, sa-mi pastrezi si mie una, pliz.

  8. aaaa un fel de tigaie. ziceti bre asa

  9. pastrez, cum nu?! si-ti arat si ce se face cu ea 🙂

    numa` sa-mi spui cum o preferi, cu sau fara coaja? :)) ca cica se poate in ambele feluri, da` n-o mai maninc dupa aia… forumistele alea stiu, bre, sau pun botul la tot ce e pe net?

    (curtezana s-a timpit de cind nu mai scrie. tot cu gindu` la prostii)


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s