nimic despre ‘hackerul’ infantil

o salată
dezmăţată a aterizat în farfuria lui vidal. gogoşari şi roşii, tăiaţi cu toţii
feliuţe-feliuţe. busuioc verde. rozmarin verde. un fir de coriandru. suc de
lămîie verde – şi două felii aruncate pe-acolo, să se păstreze aroma. piper. o
linguriţă de ulei de măsline.

gătitorului,
recompensă!

later edit:

în mod cert, busuiocul verde, rozmarinul verde şi lămîia verde nu-s de
pe aceeaşi planetă cu busuiocul uscat, rozmarinul uscat şi lămîia
galbenă

aşa că vidal o să meargă frumuşel în piaţă şi-o să-şi cumpere ghivecele
alea cu busuioc şi oregano verzi – şi ce-o mai fi apărut verde între
timp – şi o să le strămute în alte ghivece, mici-mici, cît să încapă
între cele două rînduri de geamuri. căci mişună pe-aici nişte pisici
care pasc tot ce-i verde în ghiveci. şi friptură de mîţă cu busuioc
n-am în meniu.

Anunțuri

26 comentarii

  1. tocmai vroiam sa ma invit la masa 😦 .. cruda viata unde-mi e streangul (shake speriatu’ )

  2. Ce a primit gatitoru’?

  3. yummy!

  4. tocmai am intemeiat http://www.weblog.ro/blogul_bubulinelor 😀
    deocamdata nu am postat nimic.
    blogul permite colaboratori
    se accepta si bubulini 😀

  5. cu busuiocul verde si cu rozmariunul sunt de acord, coriandrul insa bleah! poti sa incerci si ghiovece de marar/patrunjel……Eu am avut asta vara frunze de papadie in ghioveci. noi o luam ca buruiana, aici o pui in salata. De gustibus.

  6. care „noi” o luam ca buruiana???

  7. noi, romanii, mai vidal…tu nu stii ca „departe” e departe, si anume undeva unde papadia e la mare pret ?

  8. a, aha! adica „o luam de buruiana” va sa zica_ca o gasim pe toate drumurile si pe sub toate gardurile. da, asa-i.

  9. jmecher vidalul :))))

  10. salata de papadie rules! e o bunaciune rara. Dar si papadia tre’ sa fie din aia crudela, numa’ buna de halit, caci altfel e amara. Am mai aburit 2 buc. prietene prin 1997 ca e salata verde sau nu mai stiu ce, pina cind au zis maaama ce buna e salata, si atuncea le-am zis ca-i papadie. Si nu s-au oripilat, ca prea era buna!

  11. salata dezmatsata………. mmmmmmmmmm………
    fug acasa sa ma salatsesc (si salungesc) si eu.

  12. si ce pui in salata de papadie? tulpinile? sau frunzele? si cu ce le dregi? ulei, otzet, etc?

  13. Melk ar trebui sa comenteze aici, e domeniul ei…

  14. buei si daca mai pui si nitzica branzica (de preferat mozzarela) sa vezi tu ce-o sa iasa!!!!!!!

  15. frunzele de papadie, d-alea micile, culese pina da fleoarea. se pune lamiie (mai bun decit otsetu’), ulei si sare. Si se papa din belsug.
    Salati (cu acelasi trio de ulei, sare, lamiie) se pot face din stevie, papadie, frunze de stir (arata cam ca papadia, nu-i asa de crenelat, creste tot ca buruiana prin vie, de ex.), ca sa nu mai zic de rucola (cui ii place, e cam fibroasa) sau nu mai stiu ce jmekerii d-astea, ca mai sunt citeva. Astea ca frunze verzi, caci se poate aminti aici si salata de conopida cruda, neaburita, cu niste morcovi taiati de plictis p-acolo, si o ceapa d-aia rosie sa dea chichirez. ASta asa, sa ma aflu si io-n treaba.

  16. motsantsarela e buna la pizza, ca se-ntinde ca o curva. in salatsi e buna brinza noastra neaosha, ba chiar as putea plusa cu o brinza de burduf, pentru doritori

  17. nu conopida cruda, nu conopida cruda, ca-i pacat de ea! are gust de varza! cum o fierbi nitelus, cum capata gustul ala bun… de conopida!

  18. acum vin si eu cu spamu’, cand o da adminul drumul la colaborari, veniti fratilor si pe blogul_bubulinelor, insa tare am impresia ca va trece pana atunci 😛 😦

  19. a, ma scuzati, fusei pe-acolo, da’ mi-a plouat in gura si-am sters-o repede. ma-ntorc. parol.

  20. mozzarela nu se intinde decat daca o bagi la cuptor. io zic de rondele de alea mici de mozzarela pe care le faci tu feliute, feliute. iar conopida-i de kkt!!!!! bleah!!!!

  21. bre nepoate, lasa-mi conopida-n pace ca fac urit la tine!

  22. nepoate, cind vorbesti despre scirbosenii esti in cunostinta de cauza?

  23. din pacate da…

  24. vidale, daca tot cumperi la ghiveci, încearcă şi busuiocul roşu 😉

  25. pai, daca oi gasi! iau tot ce gasesc

  26. bine, bine, nu ma mai iau d conopida. desi e scarboasa!!!!!! >:P


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s